Mökkiperunoiden neljä poikaa pitävät kepeistä. Keihään etsiminen ja heittely on aina yhtä hauskaa mökkipuuhaa. Max alkoi aamulla puhua villisioista. Siitä lähti idea mennä ulos metsästämään villisikoja. Siihen tarvitaan tietenkin keihäs. Erpilan mökin ympäristö oli varsin sopiva tähän leikkiin.

Keihään etsiminen ja valitseminen on jo sinänsä hauskaa puuhaa. Keihääksi sopivia keppejä löytyy helposti maasta. Mikael otti kirveen mukaan ja näin turhat oksat saatiin karsittua valituista kepeistä. Jalmari löysi keveän keihään ja oli siihen tyytyväinen. Patrik taas valitsi raskaamman keihään. Erilaisia keihäitä on hyvä testata niitä heittelemällä.

Keihäällä voi harjoitella sekä pituus- että korkeusheittoa. Patrik näki korkealla puussa oksista muodostuneen raon ja haastoi muut osumaan heitolla tuohon rakoon. Muut ottivat haasteen vastaan. Osuminen olikin yllättävän vaikeaa.

Loppukoitokseen pyydettiin Juha avuksi. Juhan tehtävänä oli olla äkäinen villisikakarju. Poikien piti hiipiä heittopaikalle siten, että Juha ei kuule. Maalina oli kanto. Mikael pisteytti osumatarkkuuden.