Villa Täpölä sijaitsee Raumalla Täpölän lammen rannalla. Mökki on lähellä Rauman Lappia.

Mökki

Mökki on tilava kolmikerroksinen rakennus. Portaat ovat jyrkät, mutta niissä on hyvät kaiteet. Alakerran rappusiin löytyi myös portti ja näin Hilla-koirankin oli turvallista tutkia keskikerrosta. Mökissä on kaikkiaan kolme ulko-ovea, mikä helpottaa kulkemista ja tavaroiden purkamista. Lammen puolella on iso parveke. Mökkiperunoiden reissun aikana oli vielä pikkupakkasta ja kahvit juotiin sisällä,  mutta kesäisin parveke on varmasti todella mukava. Sieltä oli nytkin mukava tarkkailla lintuja. Hanhia lenteli välillä mökin ylitse ja joutsenet näyttivät viihtyvän läheisellä pellolla. Mikael näki maastopyörälenkillä kurkiakin.

Mökissä on sähköpattereita sekä kaksi takkaa, lämpöä siis tarvittaessa riittää kylmemmälläkin kelillä. Keskikerroksen tupakeittiössä on hyvin varusteltu keittiö sekä iso ruokapyötä. Keittiön varustukseen kuuluu runsaasti kattiloita ja astioita, joissa valmistaa isommallekin porukalle kätevästi ruoat. Kerrankin kahdeksalle hengelle oli helppo keittää spaghettia, kiitos ison kattilan. Uuniakin testattiin paistamalla aamiaissämpylät ja pitsaa. Mökkiperunoiden kahdeksan hengen porukka mahtui ruokailemaan pöydän ääressä mukavasti. Mikael opetti pojille blackjack -korttipelin ja tätä sitten pojat innokkaasti pelasivat pöydän äärellä illallisen jälkeen. 

Keskikerroksessa on tilava kodinhoitohuone, jossa on pesukone sekä kuivaustilaa. Mökkiperunat kantoivat kodinhoitohuoneeseen kassit ja muut tavarat, näin ei syntynyt tavaroiden sekamelskaa. Saunan jälkeen pyyhkeet sai hyvin kuivumaan pitkille kuivausnaruille. Kodinhoitohuone oli todella hyvä juttu eikä näin isoa ole tullut muissa mökeissä vastaan.

Pojat arvostivat alakerran isoa televisiota ja isoa sohvaa, jossa viettivät aikaa pelaillen. Alakerrasta löytyy myös tilava kylpyhuone ja hetivalmis-sauna, josta saa pehmoiset löylyt.

Mökin etupihalla on puugrilli, autokatos sekä riittävästi tilaa ulkopelejä ajatellen. Takapiha on alamäkeä aina rantaan asti. Lammen rannalla on tilava ja tunnelmallinen puulämmitteinen sauna ja vieressä palju.

Saunan edessä on pieni terassi, jossa kevätauringon lämmittäessä sai istua hiljaisuudessa vain luontoa kuunnellen. Uimaan pääsee joko kahlaten hiekkapohjaiselta rannalta tai laiturilta. Mökkiperunoita varten laiturille oli jätetty vesiletku pumppaamaan vettä, mikä piti laiturin edestä veden avoimena. Saunasta oli ihan pulahtaa hyiseen veteen virkistäytymään muutoin jään peittämään lampeen.

Ympäristö

Heti tien toisella puolella alkaa metsä. Polku yleisessä käytössä olevalle kodalle on merkitty punaisilla nauhoilla. Kodalle on matkaa noin puoli kilometriä ja sinne voi mennä vaikkapa makkaraa paistamaan. Kodalta voi jatkaa talsimista pariin eri suuntaan. Polut ovat selkeitä eikä eksymisen vaaraa ole.

Pojat juoksivat poluilla Hilla-koiran kanssa kilpaa. Löysimme metsästä kaikkea kiinnostavaa, kuten jääpuikkoseinämän ja isoja kaatuneita puita. Meille sattui osumaan aivan mainiot ulkoilukelit. Pojat leikkivät metsässä myös kirkonrottaa.

Hilla nautti metsässä touhuamisesta siinä missä muutkin Mökkiperunat. Tosin Hilla oli meistä ainoa, joka ui purossa. Hillaa se ei haitannut ja mökillä koira pestiin puhtaaksi. Mökin alaovesta Hillan sai suoraan suihkuun mökkiä sotkematta.

Mökkiperunoiden suositus

Mökki on tilava ja lähempänä omakotitaloa kuin mökkiä. Kahdeksan henkeä mahtuu mökille mukavasti. Ratkaisuista näkee, että mökki on suunniteltu pidempiaikaista oleskelua varten. Tällä mökillä saa aikansa kulumaan myös sadepäivinä.

Keittiö on iso ja varustetaso on hyvä. Siinä mahtuu työskentelemään useampi henkilö samanaikaisesti. Ruokapöytä on mukavasti sijoiteltu siten, että siitä näkee lammelle.

Ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen on hyvät mahdollisuudet lähialueen metsissä. Lintuja näyttää alueella olevan paljon.

Mökissä on erinomaiset siivousmahdollisuudet, mikä oli todella hyvä juttu koiran ja poikien kulkiessa sisään ja ulos. Tarvikkeita löytyy mopista imuriin ja erilaisia pesuaineita on runsaasti. Myös käsienpesusaippuaa ja käsipyyhkeet olivat valmiina mökille tullessamme.

Makuutiloissa oli pimennysverhot ja hyvät patjat.

Mökillä ei juurikaan ole sisäovia, joten täydelliseen rauhaan oman porukan meteliltä mökin sisällä ei pääse.

Vuokraus: Lisätietoja mökin vuokrauksesta löydät Nettimökistä sekä mökin kotisivuilta.